WARNING! Some of the English application (also the grammar) might be wrong as I'm not good enough in English.

Pages

From Me

Did you perform your solah before read the entries on my blog?
The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "A servant of God will remain standing on the Day of Judgment until he is questioned about his (time on earth) and how he used it; about his knowledge and how he utilized it; about his wealth and from where he acquired it and in what (activities) he spent it; and about his body and how he used it." - Al-Tirmidhi, Hadith 148

Thursday, 17 May 2012

Papa mana ?

Assalamualaikum ladies and gentlemen ,

Annyeong Haseyo *lame dah tak guna ayat ni =_=' Sarang Heyo Yo <--- ayat si Hatikubaik ! huhuhu ..

Seperti biasa , setiap malam saya lebih suka meluangkan masa melayan anak-2 buah berbanding study . Study after pukul 5 pagi baru syok . Semua yang dibaca masuk dalam kepala . Sekejap je serap . Kalau study memalam , sah kan nak serap , nak sentuh otak pun tak mampu .

tengah duk main dengan diorang , melayan cakap-2 diorang . tiba-2 one of them tanya :-

"mama , mama ! papa mana ? "

bagaikan waktu terhenti seketika . saya kaku . kelu . lidah pun dah rasa mcm cramp . how come this 4 years old girl ask me that question ? saya hanya mampu ...

" errrrrr .... "

then , ting ! 'lampu' muncul ke atas kepala . Idea datang menjengah . Syukur alhamdulillah .

" mama kan kecik lagi , sekolah lagi . Tunggu mama sudah besar , barulah ada papa ."

dan dia mengangguk tanda faham . lalu kepalanya saya gosok dan seperti biasa told her "Good Girl "

betullah kata Kak Jaja , kadang kala berdepan dengan budak kecik ni membuat kita jadi kelu .



**************************

anybody yg minat tudung bawal bercorak mahupun yang tiga tone ,
Zunnur'Ain Collection akan memenuhi impian anda ^_^ 


1 pcs - rm 10
3 pcs - rm 25

http://www.facebook.com/pages/ZUNNURAIN-COLLECTION/197880392100?sk=wall

or ke blogshop beliau 

psstt .. beli lah kat mak ke , makwe ke , makcik ke , adik ke , nenek pun boleh :) head band untuk baby pun ade tau . also boleh dipakai dgn shawl :)