WARNING! Some of the English application (also the grammar) might be wrong as I'm not good enough in English.

Pages

From Me

Did you perform your solah before read the entries on my blog?
The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "A servant of God will remain standing on the Day of Judgment until he is questioned about his (time on earth) and how he used it; about his knowledge and how he utilized it; about his wealth and from where he acquired it and in what (activities) he spent it; and about his body and how he used it." - Al-Tirmidhi, Hadith 148

Thursday, 28 June 2012

Lawyer ?

Assalamualaikum ...

kawan saya cakap ,

"kau sepatutnya jadi lawyer .. sebab kau suka keluarkan fakta even most of your statement nampak mcm merapu dan mengarut tp bila fikir-2 kan balik banyak betulnya setiap fakta yang kau keluarkan ..."

tapi Abah Ismail cakap ,

"awak jangan berani nak jadi lawyer ! abah tak nak anak-2 abah nanti di'suap' duit yang banyak , terus dosa pahala .. Duk bela yang salah ! Jangan pernah terfikir nak jadi lawyer !"

saya pulak cakap ,

" Bukak firma sendiri kan best ! jadi CEO , jadi arkitek , jadi novelis .. tapi study biar hebat , result biar gempak , baru lah whatever we aim , we can gain . kan kan kan ?"


SyaSays :-
bak kata adawiyah , senang-2 tak yah kerja .. cari laki yang kaya raya lagi senang -__-

Wednesday, 27 June 2012

Contest Mudah , Hadiah Istimewa :)

Assalamualaikum ..

Hujan Berevolusi Bersama Sang Enemy !

Hari ini adalah hari terakhir contest mudah yang dibuat oleh HyeBro dan hadiah ditaja oleh Warner Music Malaysia .. Hanya dengan tweet , jika anda bertuah anda akan memenangi hadiah ... apa lagi semua ! Jom ke blog HyeBro .. Jangan lepaskan peluang .. Peluang yang sama tidak akan datang bergolek ..

Kontest anjuran Bro Framestone dan Nando's Malaysia 

Ada tak disini peminat Nando ? Ada ? Kalau ada jom sertai kontest ini dan anda berpeluang memenangi 1 Perri Platter ( for 4 person ) bernilai rm62 . Kontestnya sangat mudah .. Dan anda perlu join contest ni utk layak ke minggu seterusnya .. Tarikh tutup 30 Jun ... Jom terjah blog BroFramestone  . Sape tak join amatlah rugi kerana kontestnya amat mudah .. Good Luck all of You ...