WARNING! Some of the English application (also the grammar) might be wrong as I'm not good enough in English.

Pages

From Me

Did you perform your solah before read the entries on my blog?
The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "A servant of God will remain standing on the Day of Judgment until he is questioned about his (time on earth) and how he used it; about his knowledge and how he utilized it; about his wealth and from where he acquired it and in what (activities) he spent it; and about his body and how he used it." - Al-Tirmidhi, Hadith 148

Friday, 16 March 2012

"Adik-adik sayang ... "

Annyeong Haseyo ..

hye adik-II di sana . Selamat kembali ke sekolah . Mesti ada yang tak sabar nak pergi sekolah tak kurang jugak minta cikgu tambahkan cuti kan kan kan ? Relax la . Kak Sya pun nebes gak nak gi sekolah . maklumlah , naik sekolah je terus exam . mau tercabut jantung . 

ni sebelum naik sekolah ni , semua dah settle dah ? homework dah siap ? kasut dah basuh ? baju dah gosok ? 
yang nak pergi hostel tu dah update kamu semua barang2 tu ? kalau dah settle alhamdulillah . kalau belum settle nauzubillah . tutup lappy cepat-II . buat apa yang patut . kasut tu kalau susah-II nak berus masukkan je dalam washing machine . hahaa . confirm ibu kamu marah . hahaha

arosso , arosso semua . ni Kak Sya nak pesan ,

"adik-adik sayang , parents hantar gi sekolah untuk belajar ye , bukan untuk bercinta ."
 kalau boleh focus on your study first . do all the best . dalam belajar kite kena serius supaya kita gain ape yang kite nak . for PMR and UPSR candicates , time to running up . UPSR even it only a test but u must try to get 5A's barulah dapat kepuasan .

and for the rest , good luck all ^_^ selamat berjumpa jika kesibukan tak melanda diri :)

4 comments:

Atiqah Zakaria said...

Sya Good Luck exam k.

Aida Azryn said...

gudluck dik! ;D

Sya Hyo-Sonn said...

thanks iqa . you too tau :)

Sya Hyo-Sonn said...

gamsahabnida for wishing ^_^