WARNING! Some of the English application (also the grammar) might be wrong as I'm not good enough in English.

Pages

From Me

Did you perform your solah before read the entries on my blog?
The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "A servant of God will remain standing on the Day of Judgment until he is questioned about his (time on earth) and how he used it; about his knowledge and how he utilized it; about his wealth and from where he acquired it and in what (activities) he spent it; and about his body and how he used it." - Al-Tirmidhi, Hadith 148

Monday, 12 December 2011

Hina Allah . Hina Rasul . How could SHE ?

Annyeong Haseyo ..

Ladies and gentlemen ,

Nowadays, twitter di gempakkan oleh Tengku Sophia yang telah menghina Allah , Rasul dan juga Islam. how could she ? kenapa lah dia ni kan ? rasa hebat sangat ke ? tahu ke dia tentang pembalasan di AKHIRAT kelak . tidak ingat pada mati kah dia ? hadoi . susah betul org mcam ni .

yeah ! we can't force others to ambrace our religion . La ikra 'afiddin . Tiada paksaan dalam agama . tapi we can't biarkan mereka humiliate our ALLAH , RASUL & ISLAM . sedih pulak aku baca dia punyer tweet .  macam org tak ingat mati pun ada .

Tekan gambar untuk lihat lebih jelas :)







speecless aku bace smua ni . tu baru sikit . aku dh tak sanggup nak printsreen . yang dia hina Allah teruk sangat .  kalau lah twitter ni leh report sesenang fb dah lame wat report . one more thing that make me worry is ada yang terpedaya dengan kata2 Tengku Sophia nie .

hope dia akan dapat hidayat daripada Allah sebelum benda buruk terjadi . semoga dia sempat bertaubat . kita pun apa salahnya bertaubat jugak . manalah tahu ada perkara2 yang kadangkala kita tak sedar telah merosakkan akidah kita kan ?

TimeLine aku ade gak keluar comment artis pasal tu . Let saw ape kata mereka :-

Aaron Aziz said :-


yup ! totally agree with him :) pihak berkuasa should take an action la . Tengku Sophia is too much .

Shila Amzah said :-


shila siap tilik2 penggunaan bahasa dia . 


rosak betul manusia sekarang =.=' sampai macam tu sekali mencaci . kafir tu satu hal lah . yang duk hina Islam tu kenapa cik kak oi ? manusia macam ni sah2 tak tahu syurga neraka . dia rasa dia dah cukup baik  dah . 

hanya doa mampu ku tadahkan untuk wanita ini . Semoga dia akan diberikan hidayat . Amin .