WARNING! Some of the English application (also the grammar) might be wrong as I'm not good enough in English.

Pages

From Me

Did you perform your solah before read the entries on my blog?
The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "A servant of God will remain standing on the Day of Judgment until he is questioned about his (time on earth) and how he used it; about his knowledge and how he utilized it; about his wealth and from where he acquired it and in what (activities) he spent it; and about his body and how he used it." - Al-Tirmidhi, Hadith 148

Monday, 12 December 2011

Segmen | Blog Cool Pilihanku 2011

Annyeong Haseyo .

Hey ladies n gentlemen ,

lets join a segment by Mr Ben Ashaari :)

BEN ASHAARI

Honestly , ni lah 5 blog cool pilihanku :-

the first one is ......

QaSeH ElyaNas
blog akak ni banyak menceritakan pengalaman hidup beliau . tentang , Elaine Medina puteri sulung beliau yang baru lahir , tentang Muhammad Firdaus anak yang beliau tidak sempat lihat akibat keguguran , tentang kandungan . overall tentang kehidupan beliau lah .
the second one is .....

BEN ASHAARI
wow . kalau aku nak bace blog beliau dalam keadaan yg tak sibuk , relax dan masa lapang yang panjang . kenapa ? blog beliau macam berhantu s. sebab sekali aku duk mengadap blog beliau aku akan selongkar abis entry2 lama . kadang tu 2,3 kali aku bace entry beliau . kakak aku pulak hari2 kalau x bace entry beliau memang tak sah . thats why aku kata dia berhantu . hehehehe. susah nak berhenti untuk baca entry beliau. lagipun , blog beliau banyak memberi info dan banyak jugak menceritakan tentang isu2 semasa. tak caya tanya lah saya .

the third one is......

Ti Amo Il Mio Amore
beliau adalah blogger bestie aku . bukan sebab dia bestie aku dia jadi pilihanku . tapi sebab dia punyer penulisan yang sangat2 lah selamba dan cool . kekadang giler2 gak cara dia penulis . 
 the forth is ....

…اشكر علي جميع نعم الله
why must this blog ? oke . blog ni banyak memberi nasihat n motivasi lebih2 untuk wanita. entry2 beliau semua berasaskan Islam . it's about aurat wanita and banyak lagi . banyak menceritakan hukum hakam agama .
the last one .....

always connected :)
blog beliau banyak menceritakan tentang kehidupan beliau . beliau also banyak mengupdate tentang isu2 semasa . cara penulisan beliau berjaya menarik perhatian aku untuk menjadikan beliau blogger pilihanku :)

19 comments:

Selendang Merah said...

wah menarik semua..

sHiLaziZi said...

sangat menarik..salam kenalan ye.nama sangat unik..sleepingdaydreamer...jangan berangan kuat sangat tau...takut tersasar pulak, jatuh kerusi nanti..hehe..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam kenal.
wah..tak penah lg skodeng blog diowg kecuali abg ben.ramai rupenye blogger malaysia =)

Lulu Caldina said...

Semua blog memang ada keistimewaannya, lebih-lebih lagi bila ada pembaca seperti kamu.. :) HARUS BACA

Sakura said...

salam perkenalan..hi, singgah dari blog list segmen BA, jom lepak kt blog sy plak http://www.sakurashawl.com/2011/12/5-blog-pilihanku-2011.html

Ajeyy Rawk said...

Assalamualaikum, saya datang ziarah dari segmen Blog Abg Ben .. Jangan lupa hit saya balik yaa.. :D

Ajeyy Rawk

!-CintaSibungaTembam-! said...

salam perkenalan sy dri segmen MR BEN
rupa nye byk blog yg best2

jom singgah

http://comelamiera.blogspot.com/2011/12/5-blog-pilihanku-2011.html

Atiqah Zakaria said...

Alahai Syaaaa. Terima kasih banyak-banyak. Sayang awak lebih :)

deen azmee said...

as-salam..

salam ziarah rakan blogger..

jom baca 5 blog pilihan saya..

http://deenazmee.blogspot.com/2011/12/5-blog-pilihan-ku-2011.html

Niel said...

DARI SEGMEN YANG SAME,
Dah follow kamu,
harap follow kite balik oke?
http://daniel-happyalways.blogspot.com/2011/12/segmen-ben-ashaari5-blog-pilihanku-2011.html

cikladybird said...

dtg dr segmen abg Ben..
salam perkenalan..^_^

Nafisya Ismail said...

segmen sama.. semua best.. hehe.

follow my blog k.. :)

Sya Hyo-Sonn said...

@Selendang Merah

just go to their blog ^^

Sya Hyo-Sonn said...

@sHiLaziZi

thanks :) salam kenal jugak ^^ hahaha . amik la nak pinjam :D berangan tu dah part of my life la

Sya Hyo-Sonn said...

@Atiqah Zakaria

sayang awak ketat2 iqa :) hehe

jaa64 said...

huhuuuiii, thanks a lot my dear!!!
tak sangka belong cikai kak ja masuk list anda...
appreciate it dear!*hugss ketat-ketat*

Qaseh ElyaNas said...

lg sekali terharu.. am i 1st???? syg Fiqa Ketat2 ^_^

Sya Hyo-Sonn said...

cikai apo nya kak jaa ..
dah jadi retiss dah :p

Sya Hyo-Sonn said...

yes , you always be the 1st one sis .. me too ^-^