WARNING! Some of the English application (also the grammar) might be wrong as I'm not good enough in English.

Pages

From Me

Did you perform your solah before read the entries on my blog?
The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "A servant of God will remain standing on the Day of Judgment until he is questioned about his (time on earth) and how he used it; about his knowledge and how he utilized it; about his wealth and from where he acquired it and in what (activities) he spent it; and about his body and how he used it." - Al-Tirmidhi, Hadith 148

Saturday, 12 November 2011

Hadiah Yang Banyak ~.~

Assalamualaikum and good morning readers,


This shiny morning , i want to tell you a good news of me. Today, i get many present hasil dari penglibatan aku dalam program lepas PMR . So happy la ^^ tak sia2 aku datang sekolah :) The first present yang aku dapat adalah dari Panitia Bahasa Arab . Aku dapat tempat ke-3 dalam pertandingan Qiraah .

Belum sempat aku turun pentas , nama aku dipanggil lagi . Terpinga2 aku atas pentas tu ~ Aku jadi Johan dalam pertandingan Kuiz Sains ^^ Time aku lalu dekat senior aku *yang lelaki la, yang perempuan pemalu*, serentak mereka cakap seolah2 dah rancang.. They said " Wah ! Sekali dapat 2 hadiah " .. Aku cepat2 jalann dengan gelabahnya. Adoish ! terketar-ketar kepala lutut ni. 

Tidak lama aku duduk namaku dipanggil lagi untuk menerima hadiah tempat ketiga pertandingan Pentaque . Sekali lagi aku lalu depan senior2 ku lalu mereka berkata "Asyik anak Ismail jer dapat" .. Cikgu hanya tersenyum mendengar suara2 mereka . Maybe sudah masak benar dengan perangai diorang yang tak leh tutup mulut tu O_o

Sudah aku ambil hadiah , aku mengambil tempat duduk ku . Tidak sampai 5 saat aku duduk , namaku dipanggil lagi. Salah seorang seniorku sudah tidak puas hati lalu berkata " Awak duduk je lah tepi saya ni" Dia tepuk tangan di sisi nya tanda suh aku duduk kat situ.. "Ha! duk sini ha . xyah lah susah awak ulang alik ulang alik." Amboi budak nie melampau . Hanya tu yang mampu ku katakan . Aku melangkah ke pentas lalu mengambil hadiah Pertandingan Kuiz Mathematic yang mendapat Johan . Ketika aku melalui mereka *memang dah tak de jalan lain dah* banyak suara2 yang meminta hadiah . Masa tu hati mampu bergetus 'sabo je lah' ..

By the way , aku happy sangat2 aku dapat hadiah banyak . Cikgu kesayanganku tersenyum bangga melihat akau mengambil hadiah ^^ .. Walaupun hadiah nya tidak seberapa , aku tetap mengghargainya . Aku dapat 2 biji bowl besar siap dengan penutup *comel sangat2 sesuai dengan aku yang comel nie* <-- terperasan . Then , i get a small cute bowl and a tupperware ..

Nota dari Arkitek Comel :-
Sorry tak dapat nak upload gambar hadiah sebab camera rosak ar.
Nanti bila dah ada camera , saya akan take photo apa saja hadiah yang saya dapat .
Gambar style saya wearing a shawl pun akan saya amik =)

>_< XOXO >_<

2 comments:

Si Manis Butterfly said...

pandai adk akak ni rupenye....
tahniah dik..belaja rajin2 tau..:)

Sya Hyo-Sonn said...

thanks kak dieba ^^